Γιατί ακόμα το σκέφτεσαι; Όχι στον εκφοβισμό!
Παρακάτω προβάλλονται διάφορες φωτογραφίες από το διαδίκτυο καθώς και από δράσεις των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου.
8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Ο εκφοβισμός είναι κάτι βαθύτερο και ξεκινάει από τη κοινωνική παιδεία. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και σε συνδυασμό με τη κακοποίηση γυναικών μέσα και έξω από το σχολικό πλαίσιο οι μαθητές της Γ Νοσηλευτικής στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλύμνου έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Η Δράση ανήκει στο πλαίσιο Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων ,Σ χέδιο Δράσης: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Άξονας: Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών Σχολική Μονάδα: 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ,
Ομάδα κατά αλφαβητική σειρά:
Γούναρης Θεόδωρος
Εργάς Θεόφιλος
Παπάζογλου Δημήτρης
Χατζοπούλου Θεοφάνη
Ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι γυναίκες κακοποιούνται. Τα παιδιά με τα χέρια τους σχηματίζουν τις διεθνείς χειρονομίες μιας γυναίκας που κακοποιείται και ζητά βοήθεια . Στις ταμπέλες που κρατάνε οι μαθητές γράφει Κακοποίηση, Ενδοοικογενειακή Βία. Αυτή της εκπαιδευτικού Θεοφάνης Χατζοπούλου ΠΕ87.02 γράφει Μίλα. Στο πίνακα είναι γραμμένη η ημερομηνία της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, στις ταμπέλες γράφει Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και Ισότητα, Ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα.
Το πείραμα με το μήλο
Στο σχολείο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας στην Α τάξης του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καλύμνου, την σχολική χρονιά 2021-2022, η καθηγήτρια Θεοφάνη Χατζοπούλου ΠΕ87.02 πραγματοποίησε το πείραμα με το μήλο σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές την παρενόχληση κάθε είδους , το bulling και το πόσο πληγώνουν τα άσχημα λόγια την ψυχή κάποιου ακόμα και εάν αυτό δεν φαίνεται εξωτερικά. Το πείραμα στέφτηκε με επιτυχία αφού οι μαθητές προβληματίστηκαν και συζήτησαν ανοιχτά για τον εκφοβισμό.